Shows

Jaarlijks worden er met mijn glosters een aantal shows bezocht. Dit zijn de zogeheten eendagsshows waar uitsluitend glosters worden beoordeeld en tentoongesteld. In Nederland zijn dat de Glostershow te Herkenbosch, de Glostershow Midden Nederland te Meteren, de Twentse Glosterdag te Haakbergen en/of de show te Oosterhout van de Eerste Nederlandse Gloster Speciaalclub.

Het grote nadeel om aan shows mee te doen met punten en het Engelse keuringssysteem is dat er eigenlijk mooie kleine glosters én de wat grotere glosters in het kweekbestand aanwezig moeten zijn. Natuurlijk zijn er ook een aantal prachtige 'kleine' glosters te bewonderen op de shows, maar veel zullen de opmerking alsnog krijgen dat de vogel te groot is. Ditzelfde kom ik ook regelmatig tegen op mijn keurbriefjes. Vogel heeft een prachtig gedrongen lichaam, goede bevedering, mooie brede kop, maar.... te groot! 

Kiezen we voor het grotere type gloster dan kunnen we op basis van die voorkeur eigenlijk alleen maar spelen op de eendagsshows waar gekeurd wordt volgens het Engelse schuifsysteem van de beste nummers 1 t/m 7 in een bepaalde kleurklasse. Een heel aantal glosterkwekers die meedoen aan de eendagsshows zullen dan ook niet hun vogels tentoonstellen op een show waar gebruik wordt gemaakt van het reguliere keurbriefje.

Op de subpagina's treft u per seizoen de behaalde showresultaten aan.